Počet položek: 0 0,- Kč

Ventilační mřížky

Ventilační mřížky se vždy umisťují do spodní a horní části obestavby. Výjimkou jsou krby, kdy je dole pod krbovou vložkou místo pro uložení dřeva.

Systém teplovzdušného krbu je závislý na cirkulaci vzduchu. Studený vzduch z místnosti je přiváděn do obestavby krbu a ohříván o těleso teplovzdušné krbové vložky. Ohřátý vzduch je následně distribuován do místnosti. Aby byl princip teplovzdušného vytápění zachován, jsou ventilační mřížky jeho nepostradatelnou součástí.

Krbové vložky pro teplovzdušné vytápění nejsou určeny do uzavřené obestavby, proto je nutné zajistit patřičné odvětrání a chlazení, aby nedošlo k jejich poškození. Princip teplovzdušného krbu a umístění ventilačních mřížek je patrný na níže uvedeném obrázku:

Princip fungování teplovzdušného krbu

Aby bylo proudění teplého vzduchu ideální a nedocházelo k jeho hromadění pod obezdívkou, je nutné vybrat vhodnou velikost ventilačních mřížek a ty pak správně umístit na plášť obestavby.

Je však nezbytně nutné dodržet minimální plochu mřížek v obestavbě udanou výrobcem. V opačném případě by mohlo dojít vlivem nedostatečného ochlazování k poškození vložky.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací