Počet položek: 0 0,- Kč

Čištění kamen a krbu

Kamna či krb zásadně čistíme za studena. To samé platí i pro vnější části. Při moderním spalování vzniká pouze minimální množství popela. Kamna nebo krb tedy stačí většinou vyčistit přibližně jednou za týden.

Samozřejmě také záleží na množství popela a velikosti popelníku. Z kamen čistíme hlavně popel a saze. K odstranění popela z krbu doporučujeme elektrický krbový vysavač. Sklo nejlépe vyčistí různé roztoky v rozprašovači či gel. Vnější část kamen očistíte vlhkým hadříkem.

Pravidelné čištění by se mělo provádět vždy po ukončení topné sezóny, kdy zůstávají kamna či krbová vložka delší dobu bez provozu. Z vložky nebo kamen odstraňte popel, vyndejte rošt, deflektor, zábrany a vše očistěte. Zkontrolujte ohniště, jestli není poškozené. Pro opravu šamotové vyzdívky použijte šamotovou maltu, případně těsnící tmel k tomuto účelu určený (Fermit, DenBraven).

U kamen je také důležité minimálně jednou ročně vyčistit kouřovod. Nejsnadněji to provedeme pomocí čistícího kolena. Při větším zanesení je možné také kouřovod demontovat a saze vyklepat. Toto samozřejmě nelze udělat u krbové vložky, kde je kouřovod uvnitř obestavby.

Čištění kamen a krbu - 110203 - Fermit čistič skla

Fermit čistič skla

Čištění kamen a krbu - 110201 - Vysavač popela

Vysavač popela

Čištění kamen a krbu - 110202 - Fermit čistič komínu

Fermit čistič komínu

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací