Počet položek: 0 0,- Kč

Aduro

Dánská krbová kamna ADURO jsou novinkou na českém trhu.

Konvekční kamna Aduro v sobě snoubí moderní design, uživatelskou přívětivost, kvalitu a uživatelské funkce v jeden komplexní celek. Design kamen je vhodný do všech interiérů, ať moderních či klasických. Kamna byla navržena proslulými dánskými architekty Torbenem Madsenem a Casperem Stormem, jejichž prvořadým úkolem bylo vytvořit moderní a ekologicky šetrná kamna za atraktivní cenu. Výsledkem je sortiment jednoduché a stylové linie kamen se skrytými panty a bez viditelných svárů. Ovládání je diskrétně skryto tak, aby nebyl narušen zážitek z živého ohně. Všechna kamna jsou konstruována s vysoce účinným systémem oplachu skla, který zabraňuje sazím usazovat se na skle dvířek. Kamna jsou konvekční, tzn. teplo je distribuováno po místnosti prostřednictvím přirozené cirkulace vzduchu. To vytváří jednotnou teplotu v místnosti a zároveň zajišťuje, že je možné umístit kamna blíže hořlavým materiálům než kamna nekonvekční. 

Aduro a životní prostředí 

Výrobky Aduro jsou specifické nejmodernější a nejpokročilejší konstrukcí pro nejúčinnější spalovaní, kamna byla vyvíjena a testována ve spolupráci s dánským technologickým institutem. Všechna kamna nesou certifikaci NORDIC SWAN ECO-LABEL. To je zárukou, že výrobky  Aduro jsou jedny z nejlepších na trhu. Emise škodlivých částic jsou pod úrovní stanovenou NORDIC SWAN ECO-LABEL (jedna z nepřísnějších norem), ba co více - kamna Aduro vypouští méně než polovinu z celkového množství částic podle této přísné skandinávské normy. Kamna označená štítkem NORDIC SWAN ECO-LABEL zjednodušují péči o Vás, Vaši rodinu a životní prostředí.

Současně jsou kamna opatřena jedinečnou automatickou regulaci přisávání vzduchu
Aduro-tronic automatic, která je patentována společností \aduro a umožňuje dosáhnout optimálního spalování vždy bez sebemenších potíží při minimální spotřebě paliva.

Tento systém automatické regulace je  velmi praktickou pomůckou, která za Vás automaticky reguluje ovladač přisávání primárního vzduchu a zaručuje, že je každý okamžik v ideální pozici. Vy pouze vložíte do kamen suché dříví a aktivujete tuto automatickou pomůcku, která za Vás obstará ostatní a zvyšuje komfort topení nejen pro Vás, ale také pro životní prostředí. Můžete Vaše kamna Aduro rozhořet s čistým svědomím, jelikož topení dřevem je CO2-neutrální. Dřevo během spalování vypouští jen tolik CO2, kolik do sebe absorbuje z atmosféry během svého růstu. Jestliže spalujete dřevo správně, má to pozitivní vliv na hladinu CO2 v přírodě a na změny globálního klimatu.

 

Zlepšená spotřeba paliva a spalování

Špatné přisávání vzduchu do spalovací komory zapříčiňuje sníženou účinnost kamen a významně větší spotřebu paliva. Testy prokázaly, že kamna, která mají nesprávně nastavené přisávání vzduchu, spalují o 70% více paliva než kamna, která jsou vybavena automatickým systémem Aduro-tronic. A kromě maximálně hospodárného využití paliva je jednou z největších výhod systému Aduro-tronic to, že zajišťuje ideální a čisté spalování při minimální úniku pevných částic do ovzduší. 

Automatický systém kontroly přisávání vzduchu pracuje na mechanickém základě bez potřeby elektrické energie. Všechny modely kamen Aduro mají Aduro-tronic automatiku v základní výbavě..


Aduro a bezpečnost

Kamna a vložky Aduro jsou pevně a bezpečně zkonstruována a pravidelně podstupují nestrannou, externí kontrolu kvality z dánského institutu ECOLABELLING a norské kontrolní společnosti SINTEF. Kromě těchto kontrol byla do výroby zavedena dodatečná kontrola kvality. To zajišťuje Vaši bezpečnost a zaručuje kvalitu výrobků, proto je na výrobky poskytována prodloužená záruka až 5 let.

vyhledat:
Výrobci
                                                           
Výkon:   Kouřovod :   Řadit podle:
Filtr dostupnosti
Výběru neodpovídá žádná položka